UPDATE! Her er alle præsentationer fra Corporate Podcasting Summit.
To dage i London fokuseret på Corporate Podcasting best practise, det skulle lige synkes, og nu er jeg klar til at dele mine eftertanker, som danske virksomheder/organisationer og institutioner måske kan bruge, hvis de vælger at flyde med den bølge, som andre europæiske lande rider på nu. Mange taler og tilhørere fra USA, det er klart, de første skvulp kommer jo derfra, men jeg vil nævne nogle af de gode eksempler på europæisk podcasting for intern og ekstern kommunikation via podcast.
De nyeste tal
Tom Webster fra Edison Research præsenterede de nyeste tal for podcast-mediets udbredelse (amerikanske tal):
37% har hørt om podcasting (22% i 2006)
13% har lyttet til en podcast (kun op fra 11% i 2006)
11% har set en videopodcast (kun op fra 10% i 2006)
Podcastbrugerne er ligeligt fordelt på køn – 51% mænd, 49% kvinder
De har en højere uddannelse og de hører til de bedre økonomisk stillede
De er godt fordelt på alle aldersgrupper
40% af podcastbrugerne har betalt for indhold på nettet – kun 11 procent af dem, der ikke lyttede til podcasts havde købt indhold på nettet
25% af podcastlytterne har købt noget på nettet inden for en uge
De blokerer som regel pop-up-reklamer og kliker ikke på bannere, men de er tilbøjelige til at klikke på noget, hvis de føler, det henvender sig til dem.
Læs hele Tom Websters analyse på baggrund af undersøgelsen.
Do´s and don´ts for corporate podcasters
Nick Saalfeld fra Wells Park (et britisk podcasting produktionsselskab) gav i sin præsentation Podcast Content in the Corporate Context nogle anvisninger, som meget godt matchede de do´s and don´ts som jeg selv gav under den paneldiskussion, jeg deltog i dagen før.
Et andet produktionsselskab, Yada Yada Productions opfordrer Corporate podcasters til at give lyttere og seere spørgeskemaer for at få deres respons på podcasten.
First Direct Bank har haft gode resultater med at bede om feedback fra kunderne om, hvor tilfredse de var med indholdet og i det hele taget, at banken podcaster. 90 procent af dem, der havde lyttet til bankens podcasts, ville gerne have flere episoder.
Markedet er samtaler
PR-, analyse og konsulentvirksomheden Edelman havde sendt sin franske repræsentant, Guillaume du Gardier, Director Online Communications Europe, gav det bedste han havde lært at Cluetrain Manifesto, som blandt andet siger, at “markede er samtaler”, og da forbrugere og kunder, klienter og alle andre alligevel taler om virksomheden, så kan man ligeså godt lukke op og deltage i de samtaler. Og måske få noget positivt ud af det på bundlinjen. For du Gardiers var der ingen tvivl om, at podcasting er en måde at lukke op for kommunikationen:
Det giver tillid, man får mere troværdighed, man deler viden, man lærer af andre, og man får adgang til en enorm fokusgruppe.
Ikke noget sjusk
Når virksomheder skal podcaste, internt og i særlig grad eksternt, skal det være i en ordentlig kvalitet. Individuelle podcastere, amatører, om man vil, kan godt leve med en ringere kvalitet i lyd og billede som følge af sparsomt udstyr, men dén går ikke, hvis det er en stor koncern, eller bare en mellemstor virksomhed, som bør have midlerne til at skaffe sig professionel hjælp. Détte var der enighed om bladt de mange mediekonsulenter (heriblandt mig selv), som deltog i konferencen. Det er muligt, at udstyret ikke behøver at være særligt dyrt, men rådet var ikke at sende “prøve-podcasts” ud, allerede fra den første episode bør kvaliteten være i højsædet, lød det.
Pascal Roobrouck, imagineer i den belgiske virksomhed Alcatel-Lucent, gav flere råd om at producere podcast på et lille budget i en stor virksomhed. Blandt andet kan man producere en episode 0, som aldrig bliver offentlig, og bruge den til at prøve mediet af. Går det godt, kan den sagtens udsendes, men ellers kan den skrottes.
Sæson-podcasting eller begrænset antal udsendelser
Leesa Barnes fra Caprica Marketing gav i sin præsentation et råd om, netop for virksomheder, at udgive et begrænset antal podcast-episoder fokuseret på bestemte temaer, måske ligefrem med et indhold, der passer til en bestemt sæson. Turkey Talk er for eksempel en podcast, som er mest aktuel omkring Thanksgiving og jul. Men den vil til gengæld være aktuel hvert år på samme tid. Jeg har selv nævnt British Airways, som udgiver et fast antal podcast-episoder om søvn med eksperten Dr. Sleep. Disse podcasts vil kunne findes til enhver tid og vil blive ved med at være aktuelle for rejsende med søvnbesvær, også om flere år, hvilket gør det mere rentabelt for en virksomhed at binde an med et projekt som podcasting.
Corporate Podcasting Summit – igen til næste år
Jeg har netop i dag fået mail fra Anita Yaa Agyeman, som stod for at samle os alle sammen til to gode dage i Kensington, og hun beder os allerede nu sætte tid af til næste år – det gør jeg gerne.
I løbet af et par uger vil jeg tilføje links til podcasts og andet materiale fra Corporate Podcasting Summit. Alle paneldiskussioner og præsentationer samt roundtables og interviews vil blive udsendt senere.
Skriv et svar