Jeg har det med at sige ja til noget, selv om jeg ikke helt ved, hvad det indebærer. Såsom at være ordstyrer i en paneldiskussion om podcasting med fire universitetsfolk, hvor der kun er sat en time af til oplæg og diskussion.
Men så kom jeg i tanker om Wiki. Og her taler jeg ikke om en gammel spejderveninde, men det snart ret så udbredte stykke software, som gør det muligt for flere mennesker at skrive på den samme hjemmeside. Ligesom Wikipedia.
Jeg har fået min egen wiki, der hedder podjournalen.wiki.com, og nu har jeg så oprettet en “underwiki” specielt for vores paneldebat.
I de næste par uger, inden jeg mødes med de fire paneldeltagere i Ontario, Los Angeles, den 29. september, vil vi så hver især gå ind og skrive i wikien og fortælle hinanden, hvordan vi vil gribe diskussionen an, hvad hver paneldeltager vil fokusere på, hvilke slides, vi vil vise, og hvordan vi vil få folk fra salen motiveret til at deltage i diskussionen.
Jeg har snuppet feedet til wikien og lagt det over i min feedreader, og det betyder, at jeg får et praj, hver gang paneldeltagerne har været ind og skrive i wikien. Rigtig smart. Wiki wiki stammer forresten fra hawaiiansk og betyder “hurtigt”.
Jeg regner ikke med, at panelet bliver et tilløbsstykke på EXPO. Men det vil være en markering af, at universiteterne faktisk er nogle af de første til at tage podcasting op som et redskab i undervisningen – ikke blot som “coursecasting”, men også som en måde at samarbejde studerende imellem og lærere med studerende.
Jeg er rigtig glad for at kende Wiki. Uden hende ved jeg ikke rigtig, hvordan jeg skulle kunne holde styr på de fire kloge hoveder på en gang – og de kan samtidig holde styr på mig – takket være Wiki.
Skriv et svar