Bibliotekarerne har for længst forstået, at kulturformidling er andet end bøger. Musik, lydbøger, magasiner, aviser, e-bøger og film på DVD er bare nogle af de elektroniske medier, som man kan komme og bruge og låne på biblioteket.
Men hvad med podcast?
I det nyeste nummer af Bibliotekarforbundets magasin Bibliotekspressen (se hele nummeret her i pdf) slår jeg til lyd for ;-) at bibliotekarerne prøver at finde podcasts, som brugerne kan have glæde af at høre eller se. Podcasts, som har en kulturel, faglig eller litterær betydning.
På dansk er der allerede Claircast, Holger, Radiofonisk Selskab, Klørkonge, RixPod (om Sclerose), ja, der er rigtig mange, og så de mange udenlandske, eks. TedTalks, ITConversations, Grammar Girl, Knitcast …ja listen er lang. For ikke at tale om den enorme mængde af podcasts, som kommer fra universiteterne, især i USA.
Og så er der jo også de mange udsendelser fra DR.
Prøv at forestille dig, at bibliotekarerne også anbefalede ugens podcast, ligesom de sætter bøger frem, som de foreslår os at læse/låne?
Med podcast har bibliotekarerne fået et nyt medie at plukke ud af. Podcasts er jo noget andet end lydbøger, som er indlæste bøger. Podcasts er ny viden, ny formidling, nye ideer, nye debatemner, gode samtaler – ofte produceret specielt til dette nye medie.
I artiklen kan du også møde Mads Frederiksen, som er Danmarks mest aktive podcastende bibliotekar. Jeg kan kun anbefale at abonnere på Randers Biblioteks podcast. Den er professionelt produceret, og den er virkelig med til at “sælge” biblioteket som et spændende sted at komme. Fra de to år, Randersbib har podcastet, er der fine downloadtal.
1097 downloads af
- Slægtsforskning
- Randerstæppet, som hænger i bibliotekekets forhal
- E-bøger
- Nordiske krimier
- Læring og ny teknologi
- Sommerlæsning
- Biler
Læs mere om bibliotekerne og podcasting i Bibliotekspressen (se hele nummeret her i pdf).
Skriv et svar